23948sdkhjf

Elektrifiering temat för FKG:s strategiseminarium

Nu laddar leverantörsorganisationen FKG för sitt stora framtids- och strategiseminarium.

Årets tema är ”Electrification drives the future” när seminariet rullar igång den 11 april i Stockholm.

– Vår mobilitet och våra transportsystem står inför ett omfattande paradigmskifte med ny teknik och nya affärsmodeller drivna av krav på hållbarhet och anpassning till ökad urbanisering. Vill man vara med på framtidsresan, så är det bra att delta, säger Fordonskomponentgruppens vd Fredrik Sidahl, enligt ett pressmeddelande.

Utöver nytt tema är även arrangörsstaben ny för i år. Årets strategiseminarium är ett samarbete mellan FKG och Bil Sweden.

I höst kommer de båda fordonsindustriorganisationerna att samarbeta kring Stora Leverantörsdagen.

Paradigmskiftet, elektrifieringen – oavsett form, kommer förmodligen att ha vida konsekvenser för såväl fordonstillverkare som för leverantörer. Något som alla i värdekedjan inom automotive måste förbereda sig på – men hur?

– Det hoppas vi på att ge svar på under seminariet, inflikar Peter Bryntesson, projektledare och senior rådgivare till FKG.

Medverkande, och ”svarande”, är Martin Larsson, Deloitte; Claes Jerveland, VW Group; Martin Gardell och Marie Fossum Strannegård, EY; Tom de Vleeschauwer, IHS Markit; Mats Fägerhag, CEVT; Åsa Pettersson, Scania; Torbjörn Lundahl, Ericsson och Robert Andrén, Energimyndigheten.

Strategiseminariet inleds och avslutas med medleyn mellan FKG:s Fredrik Sidahl och Bil Swedens Mattias Bergman, medan Lina Galow modererar tillställningen.

Här går det att läsa mer om seminariet:

http://www.fkg.se/aktivitet/automotive-strategy-seminar-2/
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.175