23948sdkhjf

Cyberangreppets effekter ännu kännbara

14 dagar efter cyberattacken mot Norsk Hydro pågår ännu arbetet med att återställa alla datasystem på företaget.

Norsk Hydro har gjort en ny uppdatering på sin hemsida om läget efter attacken natten till den 19 mars. Där skriver de så här den 1 april:

”Hydro har gjort goda framsteg under helgen och fortsätter att närma sig normal verksamhet efter cyberangreppet. Vårt fokus har varit teknisk återhämtning. I veckan går vi vidare till affärs- och driftsåterhämtning.

Hydros primära mål förblir att starta verksamheten på ett tryggt och säkert sätt, att gradvis återföra produktionen till det normala och begränsa eventuella ytterligare konsekvenser för kunder, leverantörer och andra partners. Hydro fortsätter arbetet med att säkerställa att relevanta stödjande IT-funktioner fungerar, med upprättande av tillfälliga lösningar vid behov”.

Produktionen av formpressad aluminium, som drabbades hårt av virusgreppet, är nu nästan tillbaka fullt ut, men fortfarande varierar det mycket från fabrik till fabrik. Produktionen i de tre affärsenheterna Extrusion Europe, Extrusion North America och Precision Tubing har i genomsnitt nått upp till 85 procent av normal kapacitet. Building Systems-enheten är däremot återställd bara till 60 procent.

Energiproduktionen fungerar normalt liksom Bauxite & Alumina. Primary Metal och Rolled products går också som de ska, men fortfarande med en högre grad av manuell drift.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094