23948sdkhjf

Engcon investerar i maskiner från Stenbergs och automationssystem från Fastems

Industriföretaget Engcon investerar 90 miljoner kronor i sin verksamhet i jämtländska Strömsund, enligt vad som tidigare är känt.

Rekordinvesteringen består av en datastyrd och robotiserad anläggning för bearbetning och laserhärdning av komponenter till tiltrotatorer. Det här beräknas tredubbla företagets produktionskapacitet.

Den nya produktionsanläggningen består av fyra Okuma MA-600HII fleroperationsmaskiner levererade av Stenbergs som bearbetar stommarna för att sedan genom Fastems automatiserade kranlagersystem, av modellen MLS-MLD, förflytta ”det gula hjärtat” till en cell med tvätt och laserhärdning.

Sista steget i processen är måleriet där stommen får den ikoniska gula färgen.

Fastems kranlagersystem är 50 meter långt och 5,5 meter högt.

Styrsystemet Manufacturing Management System, MMS, styr hela processen samt simulerar upp hur produktionen kommer att se ut den närmaste tiden och ger vägledning åt operatörer.

Verktygens livslängd kontrolleras av MMS och tas med i planläggningen av jobben.

Det finns förberett för ytterligare fyra bearbetningsmaskiner, en laserhärdning och effektivare transport ut till måleriet.

Med den här produktionsanläggningen kan Engcon producera 11 000 stommar om året vilket kommer göra deras produkt mer internationellt slagkraftig.

Genom investeringen ser de att marknaden globalt kommer att öka för dem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094