23948sdkhjf

ABB och Ericsson ska boosta trådlös automatisering

ABB och Ericsson har stärkt sitt samarbete för att accelerera utvecklingen av flexibel, trådlös automatisering, för att möjliggöra utökade uppkopplade tjänster, industriell IoT och AI.

Samarbetsparterna befäste sin gemensamma vision för framtida flexibel produktion med automatisering och trådlös kommunikation genom att underteckna ett samförståndsavtal på Hannovermässan.

Samförståndsavtalet bekräftar parternas överenskommelse att fortsätta det nära forskningssamarbetet, forska kring förbättringar av tillverkningsprocesser och automatisering samt hitta nya affärsmöjligheter för det industriella ekosystemet.

– Vi är mycket glada över att utvidga vårt samarbete med Ericsson när världen nu närmar sig eran med 5G. Samarbetet kommer att göra det möjligt för oss att dra nytta av de enorma förbättringarna i trådlösa anslutningar för att leverera avancerade automatiseringslösningar, robotar och artificiell intelligens så att våra kunder kan öka produktiviteten och konkurrenskraften och digitalisera sina verksamheter, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef på ABB.

Börje Ekholm, vd på Ericsson, säger:

– Ericsson och ABB har redan ett nära samarbete inom forskning på 5G och tekniker inom industriell IoT. I och med samförståndsavtalet stärker vi vårt partnerskap för att accelerera det industriella ekosystemet och förverkliga den fulla potentialen i flexibel automatisering, där vi låser upp nya affärsmöjligheter som möjliggörs genom att kombinera 5G och Industri 4.0.  

De båda partnerna introducerar redan en ny generation av intelligenta fabriksteknologier där Ericsson driftsätter ett intelligent automatiseringssystem vid tillverkningsanläggningarna i Tallinn. ABB tillhandahåller en helt automatiserad flexibel robotcellslösning för slutmonteringen av 5G-radior.

Vid Hannovermässan visar de två företagen upp sina senaste och mest innovativa tekniker och demonstrerar hur de möjliggör ”framtidens fabrik” med de senaste flexibla robotarna, trådlösa tekniker, 5G, industriell IoT samt teknik för rörelsestyrning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.22