23948sdkhjf

Gott och blandat från Hannovermässan

Vi är på plats, bland robotar, digitala tvillingar och 5G.

Nu pågår den stora industrimässan Hannover Messe. Med fler än 6000 utställare finns det möjlighet att se det mesta inom framtidens industri. Allt från robotar och AI till 5G och hur människor samverkar med maskiner. Vi är på plats. Här kommer ett litet axplock av vad vi tycker är intressant. Mer kommer under hela mässan. 

Boge fokuserar på olika kompressorer för tryckluft. De ser en del trender hos sina kunder bland annat är energieffektivitet fortfarande väldigt viktigt och kompressorerna blir bättre och bättre.

Kvalitén på den komprimerade luften är också viktig då vi levererar både till sjukhus och livsmedel, då rekommenderar vi oljefria kompressorer. De är dock lite dyrare, säger Ina Rockmann.

Festo har inspirerats av naturen när de lanserar ett gripverktyg med ett elastiskt silikonmembran som kan plocka upp saker precis som kameleontens tunga fångar insekter. Den kan därmed plocka upp och ställa tillbaka saker oavsett design.

Ziehl-Abegg har också inspirerats av naturen när de tillverkat en ny fläkt i det nyligen egenutvecklade materialet ZAmid som är en glasfiberförstärkt polyamid. Den har utformats dels med inspiration i knölvalens skinn och en ugglas vingar för att ge minskat luftmotstånd vilket innebär att fläkten kan göras mindre men ändå släppa igenom samma luftflöde, det innebär också lägre bullernivåer.

Vi har fått många idéer från naturen. Från bin, lejon med flera, säger Rainer Grill.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.204