23948sdkhjf

AXsensors teknik till världens fordonsindustri

Göteborgsföretaget har tecknat ett avtal med en av världens ledande elektroniktillverkare som nu får rätten att exklusivt använda AXsensors teknik till fordonsindustrin.
Japanska Alps Electric Co. Ltd har nu rätten till använda AXsensors teknik och via nyligen gjort aktieförvärv är Alps numera också en av delägarna i AXsensor.

Marknads- och projektarbete pågår nu tillsammans med ett flertal aktörer inom fordonsindustrin avseende potentiella produktionslösningar där tekniken kan komma att användas.

– Vi har under många år arbetat med att utveckla och ta fram den nu patenterade teknologin. Strategin är att säkerställa att teknologin är intressant och konkurrenskraftig först inom bilindustrin, säger Jan Boström, VD för AXsensor

Han fortsätter. ”Med Alps som partner och delägare har vi möjligheten att nå fordonsindustrin. De har stor erfarenhet i allt från fordonsindustrins krav, utveckling, högkvalitativ och effektiv produktion samt breda internationella försäljning och marknadstäckning. ”

Expanderar inom fordonsindustrin
- Inom Alps är sensorområdet ett prioriterat område och vi hoppas att avtalet med AXsensor ytterligare kan stärka vår position inom detta område och ge oss möjlighet att växa inom fordonsindustrin där vi ser ett allt större behov av noggrannare sensorer säger Håkan Stavmyr, ansvarig projektledare på Alps Electric Sverige kontor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063