23948sdkhjf

Tibnor i Köping investerar i en trumlingsbläster

Arbetsmiljöfaktorer var viktiga vid valet av blästeranläggning för Tibnor.

– I en av våra anläggningar fanns en gammal trumlingsmaskin som var i behov av renovering och som dessutom skulle flyttas. Valet stod mellan en kostsam renovering och en flytt eller en nyinvestering, säger Susanna Stargård, produktionstekniker på Tibnor i Köping, enligt ett pressmeddelande.

Tätorten Köping ligger i Västmanlands län.

– Vi började sondera marknaden för en ny maskin och kontaktade ett par leverantörer, bland annat Bäckman Blästermaskiner. Bäckman hade en lämplig maskin storleksmässigt och man erbjöd en bra leveranstid, säger Susanna Stargård.

Bäckman Blästermaskiner i värmländska Filipstad grundades 1939. De är en tillverkare av industriell blästerutrustning och sysselsätter 20 medarbetare.

Företaget tillverkar bland annat slungrensmaskiner och friblästerhallar med tillhörande dammfilterlösningar.

En annan viktig förutsättning gällande Tibnors investering i sin anläggning i det här aktuella fallet var att de ville undvika att händerna kom i kontakt med materialet som skulle blästras.

– För oss var det lärorikt att höra hur Tibnor resonerar kring arbetsmiljöfrågor och blästerutrustning, säger Bäckman Blästermaskiners vd Mats Blåder.

Tibnor förser industrin i Norden och Baltikum med stål, metaller och bearbetningstjänster.

Tibnor är ett dotterbolag till SSAB och huvudkontoret ligger i Solna, utanför Stockholm. År 2017 hade de 1 100 medarbetare i sju länder och nettoomsättningen uppgick till drygt sju miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094