23948sdkhjf

Rekordaffär till Östrand & Hansen

Östrand & Hansen har tagit sin största enskilda order hittills.

Den här gången från Orkla House Care (före detta Anza). Det handlar om en ny produktionsanläggning för automatisk tillverkning av miniroller i längderna 5, 10 och 15 cm.

Utgångspunkten till lösningen är en tidigare anläggning levererad av Östrand & Hansen. Men konstruktionen i den nya anläggningen kommer att modifieras för att kunna tillverka fler modeller och storlekar av rollers.

– Det är en mycket stor order för oss, och givetvis en fjäder i hatten att Orkla är nöjda med vad vi tidigare levererat. Vi har bidragit till att Orkla kan leverera högkvalitativa måleriprodukter till ett konkurrenskraftigt pris, så bra att deras säljframgångar nu kräver ytterligare produktionskapacitet, säger Östrand & Hansens vd Mikael Ronder, enligt ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer att levereras under det andra kvartalet 2020.

– Östrand & Hansen har genom åren varit en betydande leverantör till oss av olika produktionsutrustningar, säger Mathi Whitaker, fabrikschef på Orkla House Care, i en kommentar.

– Förutom denna stora investering som vi nu lagt beställning på är vi inne i ett mycket intensivt och intressant skede i utvecklingen av vår produktionsanläggning i Bankeryd, där stort fokus läggs på olika automationsprojekt och effektiviseringsåtgärder i vår produktion, kombinerat med projekt kring produktionslösningar för helt nya banbrytande produkter som framöver kommer att lanseras och som ska tillverkas i vår anläggning, säger Mathi Whitaker.

Östrand & Hansen tillhandahåller totallösningar inom industriell automation och verktyg. Företaget har funnits i över 40 år och arbetar kundnära.

De skapar lösningar från idé till färdig funktion. Till sin hjälp har de moderna maskiner och CAD/CAM-system.

Företaget som är beläget i Bankeryd utanför Jönköping omsätter cirka 29 miljoner kronor och har 20 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078