23948sdkhjf

Jernbros automationsenhet ställer ut på Hannovermässan

Jernbros automationsenhet kommer att medverka på den stora internationella mässan Hannover Messe 2019 i Tyskland 1-5 april.

Där visas en slingstyrd truck, en så kallad AGV (Automated Guided Vehicle), som är en del i ett flexibelt system för monterings- och logistikapplikationer,

– Vi har genom åren levererat ett 1 000-tal AGV:er globalt, främst till fordonsindustrin, och hoppas att vi skapar ett bredare intresse från fler branscher och marknader, säger Pär Knutsson, säljchef automation på Jernbro Industrial Services, enligt ett pressmeddelande.

På Hannovermässan medverkar Jernbro på Sweden Co-Lab Pavilion tillsammans med Ericsson, ABB, HMS, Sick, Robotdalen, Mycronic och ÅF.

Utställarna har tillsammans skapat en utrustning där en Jernbro AGV modell TC80 utrustats med en ABB YuMi-robot. Mässbesökarna kan interagera med utrustningen och styra Jernbro AGV:n till olika stationer.

Jernbro började utveckla och leverera AGV-system redan på 1990-talet. Idag finns flera varianter för olika användningsområden, både för montering och rena transportlösningar.

– Ett AGV-systems stora fördel är den flexibilitet det erbjuder. Systemet kan enkelt utökas med fler AGV-enheter och följa det behov kunden har, säger Pär Knutsson.

Sweden Co-Lab Pavilion med Jernbros AGV ligger i hall 27, monter H30.

Jernbro Industrial Services är en av Sveriges största aktörer inom industriservice. Företaget omsätter cirka 900 miljoner kronor, har 650 medarbetare och verksamhet på 26 orter.

Bland de många kunderna finns små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner.

Dessa är verksamma inom verkstad, stål, livsmedel, plast och gummi, trä, papper och massa, kemi samt energi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094