23948sdkhjf

Seminarium om problem i hydraulsystem

Den 16 maj arrangeras ett seminarium om hur man upptäcker och åtgärdar hartsproblem i industriella hydraulsystem.

Problem med turbinoljor uppstod redan 2004 – 2006. 2015 började problem med harts i hydraulsystem att rapporteras. Eftersom hydrauloljan är en gemensam komponent för hydraulsystemet kan harts, slam och harts som har dragit åt sig stora mängder olja orsaka stopp i hela systemet.

Problem med harts är ett komplext problem, men då det orsakar korrosiva utfällningar på komponenter, som ger nypningar på ventiler, stopp i filter och pumphaverier är det ett allvarligt drift- och säkerhetsproblem.

Exempel på programpunkter under seminariet:

  • SSAB ger exempel på driftproblem inom stålindustrin, där flera direkta driftstopp uppträtt, med exemplifiering av hur hartsproblemen har orsakat stopp i systemet och de lösningar som är och har varit under diskussion.
  • Projekthydraulik har en genomgång av hur vanliga hartsproblemen är och försök till att identifiera systemtyper och hydrauloljor som ger problem.
  • Hydac bjuder på en systematisk genomgång av åtgärder för att komma till rätta med problemen.

Seminariet går igenom vilka krav man bör ställa på hydrauloljan, hur man analyserar problemens orsak och visar hur grundläggande fysikaliska egenskaper ska samverka för att ge en god funktion hos hydrauloljan.

Man går igenom dagsläget för hydrauloljor på marknaden, samverkan mellan användare och hydrauloljetillverkare och vilka prov och standard på hydrauloljan användaren bör förlita sig på, för att erhålla en god funktion på sitt hydraulsystem.

Seminariet är den 16 maj 2019, klockan 09.30-16.00, i Van der Nootska palatset, S:t Paulsgatan 21, Stockholm. Svenska Mekanisters Riksförening är arrangör.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093