23948sdkhjf

Ny ordförande i toppen för branschföreningen DIRA

Branschföreningen DIRA knyter samman 175 verksamheter i Danmark.

Kim Reeslev, Kukas chef i Danmark och Baltikum har fått ett prestigefullt uppdrag. I dagarna offentliggjordes att han träder in som ordförande i DIRA (Danish Industrial Robot Association).

– Det är en viktig organisation för oss i branschen, och det känns mycket hedrande att få leda dess arbete, säger Kim Reeslev, enligt ett pressmeddelande.

DIRA, som bildades 1982, samlar 175 danska verksamheter med inriktning på robotteknik.

Medlemmarna är bland annat tillverkare av robotar, systemintegratörer, forskare och olika företag som använder maskinerna i sin produktion.

– Ett mål för mig som ordförande är att ytterligare stärka samarbetet mellan robotintegratörer och universitet, högskolor och forskningsinstitut. Vi har mycket att lära av varandra, säger Kim Reeslev.

I sin roll kommer han också att ha ett starkt fokus på att föra ut kunskaper om robotteknik till den danska industrin.

– Användning av robotar är avgörande för att vi ska kunna behålla konkurrenskraft i landet, säger han.

Ett exempel när det gäller organisationens fokus på att möta dansk industri är den presentation av plattformen OPC UA som DIRA arrangerar i Odense den 24 maj.

OPC UA är en standard som gör den uppkopplade fabriken och Industri 4.0 möjlig.

– Till presentationen har vi bjudit in Heinrich Munz, expert från Tyskland. Han kommer att förklara mer om hur allt det här fungerar, säger Kim Reeslev.

Enligt Joacim Lorentsson, försäljningschef på Kuka Nordic, är det mycket betydelsefullt för bolaget att en av medarbetarna blivit ordförande i DIRA.

– Å hela robotindustrins vägnar vill jag gratulera Kim Reeslev till det fina uppdraget. Han är en mycket duktig person och jag är säker på att han kommer att kunna bidra med sina gedigna kunskaper inom automation, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093