23948sdkhjf

160 jobb räddas på Björneborg Steel

Efter Scana Steel Björneborgs konkurs har nu ledningen för det nybildade Björneborg Steel och de fackliga organisationerna avslutat förhandlingarna om en ny organisation för verksamheten i Björneborg.

Basen är i den värmländska tätorten Björneborg som ligger cirka 12 kilometer sydost om Kristinehamn och cirka 12 kilometer sydväst om Degerfors.

Organisationsförändringen sker mot bakgrund av en något förändrad kundmix och kostnadsbas vilket ska ge goda förutsättningar för en lönsam verksamhet.

160 personer kommer att erbjudas arbete i det nya företaget från och med den första april. Sex medarbetare blir övertaliga.

Företaget menar att den här plattformen skapar bäst förutsättningar för att att på sikt utveckla och stärka Björneborg Steel även inom andra kundsegment.

Verksamheten kommer fortsätta att leverera smidesprodukter, stållösningar och kundservice från Nordens största smedja.

Stålverket i Björneborg har under senare år specialiserat sig på leveranser av olika stållösningar. Det handlar om allt från specialstål och smidda produkter som axlar, lagerstål, verktygsstål till kundanpassade helhetslösningar av färdiga komponenter.

– Den erfarenhet och kompetens som finns inom Björneborg Steel är unik, och när företaget samtidigt är känt för sin flexibilitet, kvalitet och leveransprecision, finns alla förutsättningar för att bedriva en livskraftig verksamhet, säger företagets vd Leif Rosén, enligt ett pressmeddelande.

Björneborg Steel är en privatägd nischaktör på den globala stålmarknaden med kärnkompetens inom avancerad framställning av specialstål med höga renhetskrav samt kundanpassade helhetslösningar.

Företaget har sin verksamhet i Björneborg men opererar globalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078