23948sdkhjf

Leine Linde förbättrar mätningen av töjning

Digital töjningsmätning i tuffa miljöer med ESR töjningssensorer.
Högupplöst töjningsmätning sker via pulsgivare med digitala gränssnitt. Töjningssensorn ESR från Leine Linde kan användas för övervakning av strukturella tillstånd, eller för maskinstyrning.

Sensorn har en belastningsfri mätprincip och ger högupplöst data direkt in i valfritt system.

En ESR-sensor placeras enkelt på släta ytor där belastning och mekaniska krafter förekommer. Den kan användas på kranar, transportband, broar, byggnader, vindkraftverks rotorblad – överallt där belastningar förekommer och det är viktigt att mäta den påverkande kraftens effekt på strukturen.

Som alla Leine Lindes produkter är den anpassad för användning i utsatta miljöer.

ESR-seriens konstruktion utgår från en optisk pulsgivare med en mekanisk mätarm som fästs på den yta som ska mätas. Belastningskraften kan beräknas av det efterföljande systemet, utifrån den positionsförändring som uppstår då sensorarmens läge förskjuts.

Eftersom pulsgivarsignalen överförs via ett digitalt gränssnitt, EnDat, blir signalkvalitet, noggrannhet och robusthet betydligt bättre i jämförelse med konventionella trådtöjningsgivare.

Leine Linde är en stor tillverkare av robusta pulsgivare och systemelektronik för industriella applikationer.

Företaget är baserat i Strängnäs i Södermanland och de har en global närvaro som omfattar fler än 100 marknader. De finns i alla världsdelar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094