23948sdkhjf

Jernbro förvärvar igen

I början av mars förvärvade Jernbro Industrial Services företaget Skövde Industrireparationer.

Genom det här stärker Jernbro sin position i Skaraborg och kan fortsätta sin planerade expansion.

– Affären är ett led i Jernbros tillväxtstrategi, där ökad lokal närvaro utgör en viktig förutsättning, säger Jernbros vd Mikael Jansson, enligt ett pressmeddelande.

Jernbro i Skövde har 140 medarbetare inom underhåll, service, engineering och automation.

Den befintliga verksamheten inom plåt och svets kommer nu att integreras i Skövde Industrireparationers lokaler. Tillsammans får den nya verksamheten ett 30-tal medarbetare som kan serva den lokala industrin i Skaraborg.

– Affären ges oss både ökad kapacitet och tillgång till en rad nya intressanta kunder. Samtidigt får Skövde industrireparationers kunder tillgång till ett bredare tjänsteutbud, säger Niklas Jälmevik, regionchef Väst på Jernbro.

– Genom köpet adderar vi en hög kompetens inom svetsning och mekaniskt underhåll som är svår att hitta i dag. Vi får tillgång till en välutrustad verkstad med en bredare maskinpark som ger oss förutsättningar att fortsätta växa, fortsätter Niklas Jälmevik.

Jernbro Industrial Services är en av Sveriges största aktörer inom industriservice. Företaget omsätter för närvarande cirka 900 miljoner kronor och har 650 medarbetare på 26 orter.

Bland de många kunderna finns små och medelstora lokala företag och stora internationella koncerner. Dessa är verksamma inom verkstad, stål, livsmedel, plast och gummi, trä, papper och massa, kemi samt energi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079