23948sdkhjf

Schunk har utvecklat ett gripsystem för battericeller

Schunk har utvecklat ett speciellt gripdon för hantering av battericeller.

Det här nya intelligenta gripdonet skapar effektiva fördelar vid produktion av litiumjonbatterier.

Gripdonet kombinerar flexibel hantering med både identifiering och 100 procent kvalitetsinspektion av litiumjon-celler alternativt kompaktmoduler.

Alla lagrade processdata som geometri, temperatur och laddningsnivåer behandlas via ett integrerat PC-system och överförs som information via Ethernet TCP/IP till överordnade styrsystem.

Därigenom bidrar gripdonet till att skapa autonoma processer inom intelligenta produktionsmiljöer och skapa en grund för digitalisering i produktionen.

Litiumjonbatterier anses vara tekniskt viktiga komponenter i elektromobilitet och stationära lagringssystem tack vare deras höga effektivitet och lagringskapacitet.

Schunk har utvecklat ett starkt integrerat gripsystem som aktivt använder grip-processen även för mätning och övervakning.

Via de mätdata som skapas kan en effektiv kvalitetsprocess ske, samtidigt som cellerna flyttas av gripsystemet från tillverkning till montage.

Intelligenta gripsystem som detta utvecklade gripsystem för battericeller ger möjlighet till autonoma processer och är ett viktigt bidrag till morgondagens produktion i många avseenden.

Fullt integrerade lösningar minskar kostnaden för hela systemet eftersom ingen ytterligare mätteknik krävs och att driftsättningskostnaderna reduceras.

Dessutom kan cykeltider märkbart kortas tack vare minskad manuell hantering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094