23948sdkhjf

Orosmolnen hopar sig kring Saab

Produktionen står stilla även denna vecka och enligt Dagens Industri börjar underleverantörsledet att tala om en snar konkurs för biltillverkaren.
I fredags meddelade Saab Automobile att produktionen kommer att stå stilla denna vecka skriver TTELA.

Och enligt Dagens Industri har företagets ledning jobbat intensivt hela helgen för att få in tillräckligt med kapital för att säkra produktionen.

Nytt kapital
Det florerar rykten om att fastighetsaffären ska vara avklarad denna veckan och som ny köpare uppger Göteborgsposten bolaget Hemfosa.

Hemfosas vd Jens Engwall har enligt Fastighetsvärlden fört en dialog med Spyker och träffat både Victor Muller och Vladimir Antonov.

Samtidigt skriver Dagens Industri om att en ny kinesisk investerare kan vara på väg in med kapital.

Konkurs?
Men underleverantörerna vill vara säkra på att företaget får in kapital och ifrågasätter om Saab kan få in tillräckligt med kapital.

Skulderna till underleverantörerna är på cirka 500-600 Mkr säger Svenåke Berglie vd för FKG till DI. Och för att få en stabil produktion behöver Saab ro hem åtminstone en miljard kronor.

Dagens Industri skriver att underleverantörerna poängterar att om inte Saab kan få in ytterligare kapital finns risken för en konkurs redan denna vecka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125