23948sdkhjf

Många nyheter från Yaskawa på Hannovermässan

ArcWorld-familjens miniserie från Yaskawa Nordic är en av nyheterna på mässan.

Yaskawa fokuserar på ”Easy automation” och hur företag kan dra nytta av enkel programmerbarhet, snabb igångkörning och optimal drift.

Exempel på produkter som visas är frekvensomriktaren GA500, som har världspremiär på mässan, mekatroniklösningen Yaskawa Cockpit och ett antal mobila och flyttbara robotstationer.

Vid Yaskawas monter på Hannover Messe kommer medarbetare från Yaskawa Nordic att vara på plats under mässveckan.

Bland produkterna från divisionen Drives Motion Controls är GA500 den senaste och mest kompakta modellen i den nuvarande generationen av frekvensomriktare.

Med sina 800 parametrar och omfattande utbud av funktioner är den lätt att använda i industriella applikationer, utlovar företaget.

Trots mångsidighet kan den enkelt konfigureras genom att man besvarar några enkla frågor i fem minuter. Dessutom är GA500 lämplig för alla motortyper, inklusive permanentmagnetmotorer.

Mekatroniklösningen ”Yaskawa Cockpit”, som visades på Hannovermässan i fjol, kommer nu med en förbättrad version.

Det faktum att robotteknik spelar en viktig roll för att uppnå enkel och flexibel automatisering framgår tydligt av mängden robotlösningar som Yaskawa ställer ut på mässan.

De sträcker sig från maskinmatningssystem, svetsstationer och samarbetsrobotar - flyttbara eller monterade på ett AGV (automatiserat styrsystem) - till en försmak av de robotar som kommer att kunna levereras från företagets europeiska robotfabrik.

Besökare får också se en prototyp av en större samarbetsrobot, en Motoman-HC20.

Environmental Energy Division (EED), som har specialiserat sig på vind-, marina och industriella turboapplikationer, lanserar en ny växelfri turbomotor för effektområden från 100 till 600 kW.

Till skillnad från jämförbara motorer uppnår den de höga hastigheterna som krävs från 6 000 till 20 000 varv per sekund, utan ytterligare växlar.

Jämfört med konventionella lösningar med växellådor ger detta betydande fördelar med avseende på storlek och lång livslängd. Den växelfria turbomotorn är bara hälften så stor, och är samtidigt betydligt mer underhållsfri - eftersom den består av färre komponenter.

Yaskawa på Hannover Messe
1-5 april
Hall 17, Monter B50

Yaskawas nordiska verksamhet, Yaskawa Nordic, grundades på 1970-talet i Torsås och ägs idag av japanska Yaskawa Electric, börsnoterat i Tokyo.

Yaskawa är en av världens största tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer, med över 400 000 Motoman-robotar installerade över hela världen.

Yaskawa Nordic har cirka 160 medarbetare och kontor i Torsås, Kalmar och Jönköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094