23948sdkhjf

Bombardier tar order i Australien

Bombardier Transportation ska vara med och utforma, bygga, driva och underhålla den första etappen av Gold Coast’s spårvägssystem.
Bombardier Transportation ingår i konsortiet GoldLinQ som har fått kontraktet.

Det totala värdet av kontraktet uppgår till cirka 730 miljoner euro och Bombardiers andel av kontraktet uppgår till cirka 181 miljoner euro.

Orderfördelning
Bombardier kommer att stå för det elektriska och mekaniska (E&M) systemet.

Utöver detta levererar Bombardier 14, moderna 45 m långa BOMBARDIER FLEXITY 2 fordon, anläggningens signal- och styrsystem, kommunikationssystemet, biljettsystemet, elektrifiering inklusive transformatorstationer och kontaktledningssystem samt står för projektledning, systemutveckling, integration, provning och driftsättning av de nya spårvagnarna och signalsystemet.

Till depån kommer Bombardier att leverera all anläggningsutrustning som krävs för spårvagnarnas och systemets underhåll.
Dessutom kommer Bombardier att utföra underhåll av fordonen under en period av 15 år. Det nybildade bolaget KDR (Keolis Downer EDI Rail) kommer att utföra övrigt underhåll.

Entreprenören McConnell Dowell leder bygg- och anläggningsarbetet och den globala kollektivtrafiksoperatören Keolis och australiska väg- och spårtrafik företaget Downer EDI har bildat KDR (Keolis Downer EDI Rail) står för drift och underhåll. Plenary Group är finansiär och kommersiell rådgivare.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094