23948sdkhjf

Positiv rapport med nya mål från ABB

ABB redovisar ett fjärde kvartal som låg i linje med förväntningarna. Under 2018 förde man företaget tillbaka till tillväxt och levererade en stark order- och intäktstillväxt.

ABB redovisar ett rörelseresultat på 584 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2018 (664). Detta är över analytikernas prognoser.

Även intäkterna låg över förväntan och uppgick till 7 395 miljoner dollar (6 804).

Orderingången landade på 6 985 miljoner dollar (6 328). Snittestimatet på denna punkt låg på 7 001 miljoner dollar.

– Under 2018 förde vi företaget tillbaka till tillväxt och levererade en stark order- och intäktstillväxt. Vi drev högsta tillväxttakt med vårt erbjudande inom Robotics and Motion och spelade en viktig roll i den pågående återhämtningen för processindustrierna med vår industriautomatiseringsverksamhet och digitala lösningar med ABB Ability. Vi kommer fortsätta att driva resultatförbättringar inom Electrification Products och inom företaget generellt, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer i rapporten.

I samband med rapporten lämnade ABB även nya finansiella mål och bekräftar samtidigt de mål för koncernen som aviserades i samband med avyttringen av affärsområdet Power Grids i december.

Bolaget satsar på medellång sikt att nå en operationell ebita-marginal på 15–19 procent för division Electrification, 12–16 procent för Industrial Automation, 14–18 procent för Motion och 13–17 procent Robotics & Discrete Automation.

För hela koncernen anges målet om en operativ ebita-marginal på 13–16 procent, i linje med vad som kommunicerades i samband med Power Grids-försäljningen i december, samt en årlig intäktstillväxt på 3–6 procent.

– I slutet av 2018 satte vi kurs mot ett nytt ABB som ledare inom pionjärteknik i digitala industrier. Vi tillkännagav tre omvandlingsåtgärder för att fokusera vår portfölj, förenkla och helt återställa vår affärsmodell liksom stärka de ledande affärspositionerna för vårt företag. Vår tro på ABB:s framtid speglas i den föreslagna tionde utdelningsökningen i följd till 0,80 CHF, säger Ulrich Spiesshofer.
Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109