23948sdkhjf

LC i Eslöv nyinvesterar

Fördubblar produktionsytan och investerar i en ny vattenskärmaskin.
LC-Mekaniska i Eslöv har 10 anställda och servar industrier och företag med fräsning, svarvning, plåtskärning och bockning.

Specialitén är storköksdiskmaskiner i rostfritt, och det har blivit åtskilliga sådana genom åren. Ryktet om Eslövsföretagets skicklighet har även nått utanför den industriella världen och konstnären Alexius Huber anlitar ofta LC-Mekaniska för sina uppdrag.

Bland annat står det en en 6 meter hög skulptur i syrafast rostfritt stål utanför stadshuset i Eslöv som LC Mekaniska har utfört enligt konstnärens ritningar.

Expanderar
Nu fördubblar företaget ytan på sina lokaler och har investerat i en Bystronic vattenskärmaskin.

Företagets grundare Leif Cederholm är 59 år idag och har långsamt börjat tänka på framtiden.

–Mina söner Pierre och Christoffer skall ta över verksamheten, och de har mer eller mindre växt upp i verkstaden. Jag får väl sluta när de har all min erfarenhet säger Leif med ett skratt men blir genast lite allvarlig.

-Det gäller i den här branschen att investera i maskiner som håller i det långa loppet. Vi har beräknat att vår nya vattenskärmaskin skall kunna köras i 30-40.000 timmar.

Den har vi investerat i för att kunna erbjuda våra gamla och nya kunder en mera komplett service. Vi har sedan tidigare en laserskärmaskin från Bystronic som vi köpte 2002 den har nu gått 15.000 timmar och den behåller vi något år till innan vi tittar på en ny. Vi har även En Bystronic kantpress 160 ton och en Weber gradmaskin.

- Man vill ju kunna lämna över något som håller säger Leif och han berättar att han tittat på många märken under åren i branschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141