23948sdkhjf

Deva Mecaneyes gör all-time-high för femte året i rad

Teknikkonsultbolaget slog alltså omsättningsrekord en gång till. Förra året växte de med drygt 22 procent till en omsättning på 94 miljoner kronor med god lönsamhet.

Tillväxten skedde inom de bägge kärnområdena produktutveckling och produktionsutveckling inriktat mot stora industribolag med verksamhet i Mälardalen.

– Vår största framgångsfaktor är att vi lyckats attrahera och utveckla otroligt kompetenta ingenjörer som varje dag levererar fantastiska lösningar till våra kunder. En viktig pusselbit har varit att vi fokuserat på att bygga starka team där gemenskap och kunskapsdelning står i centrum. När vi arbetar tillsammans skapar vi större kundvärden och ökar kundernas utvecklingstakt, säger företagets vd Magnus Welén, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget förvärvade under året beräkningsspecialisen Tau Beräkning som kommer att bidra till tillväxten under 2019.

Förvärvet positionerar Deva för att möta det ökade behovet av beräkning och simulering som drivs av ökad produktkomplexitet.

Tau Beräkning är specialister på avancerade tekniska beräkningar inom områden som hållfasthet, dynamik & vibrationer, strömning, vindlaster med mera.

I planerna för 2019 ligger fortsatt tillväxt och Deva har redan under januari och februari anställt ytterligare sex kvalificerade ingenjörer och närmar sig nu 90 medarbetare.

– Vi har som bolag nått en ny plattform och ser att efterfrågan har ökat både inom kvalificerat konsultstöd på plats hos kund såväl som för kompletta åtagandeprojekt från bolagets egna kontor. Under 2019 kommer vi att ytterligare förpacka våra spetskompetenser inom produktutveckling och produktionsutveckling och erbjuda dessa på en större geografisk bredd genom att nyttja möjligheterna inom den starka digitaliseringstrenden i industrin. Vårt mål är att bli bäst i Norden inom utvalda nischer vilket känns inspirerande, säger Magnus Welén.

Deva Mecaneyes är en ingenjörsbyrå som levererar kvalificerade ingenjörstjänster, industriell processutveckling och åtaganden för stora industribolag i Mälardalsregionen.

Företaget är en del av konsultkoncernen Aros Technology Partner med totalt 230 medarbetare.

I koncernen ingår utöver Deva Mecaneyes bolagen Tritech Technology och Filoprocess.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079