23948sdkhjf

Rivstart för den nya maskinagenturen

Den japanska maskintillverkaren JSW grundades 1907. Företaget har huvudkontor i Tokyo och fabrik i Hiroshima.

JSW (The Japan Steel Works) har agenter över hela världen och erbjuder helelektriska formsprutor från 30 ton till 4 400 tons låskraft.

Deras maskiner har tidigare inte sålts lokalt på den svenska marknaden. Men från årsskiftet har Green & Co agenturen.

På fotot till den här artikeln syns när en maskin är på väg ut till en kund i svensk industri. Intresset på marknaden beskrivs som stort.

– Den här maskinen ska ut till en kund i förpackningsindustrin som jag tyvärr inte kan säga namnet på. Det är den andra JSW-maskinen som vi har sålt hittills, säger Anders Friborg, försäljningschef på Green & Co, till Metal Supply.

JSW är en partner som arbetar långsiktigt. De tillverkade sin första helelektriska formspruta 1987. Sedan dess har de kontinuerligt utvecklat och förfinat sitt maskinkoncept.

Företaget har en omfattande kombination av olika typer av maskiner. Det här innebär att de har utrustning till alla områden.

– Vi ser ett väldigt stort intresse. Japan ligger långt före internationellt inom helelektriska maskiner, säger Anders Friborg.

JSW:s kunder finns i branscher som till exempel medicin, förpackning, bildindustri och teknisk formgods.

– Den första maskinen såldes till Milles Teknikplast i Bergsjön. De har faktiskt haft en maskin från JSW sedan 2001 och har varit väldigt nöjda med den, säger Anders Friborg till Metal Supply.

Milles Teknikplast (Milletech) grundades 2003 som ett varunamn för de produkter som riktades åt takentreprenörer.

Företaget tillhandahåller produkter inom taksäkerhet och infästningar för till exempel takläggare och plåtslagare. De har takskruv och nitar för plåttak, papptak, trä och betong samt många andra takprodukter.

Bergsjön är en stadsdel som ligger i den östra delen av Göteborg.

Green & Co tillhandahåller det mesta inom plastindustrin. De erbjuder service, maskiner, robotar, underhållsartiklar och reservdelar.

Företaget grundades av Thure Green i Malmö 1946. Det är fortfarande ett privatägt familjeföretag fast nu med Johan Green i spetsen.

I småländska Anderstorp har de till och från maskiner för tester och visning. Det är även där som företaget har sitt service- och reservdelslager.

Företaget upplyser även att de den 20-21 mars kommer att premiärvisa maskiner från JSW vid sin anläggning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095