23948sdkhjf

Hexagon förvärvar igen

Hexagon har tecknat avtal om att förvärva Thermopylae Sciences and Technology. Det förvärvade företaget är en mjukvaruleverantör specialiserad på geospatiala applikationer, mobila ramverk och molnbaserad positioneringsintelligens, främst för den amerikanska myndighets- och försvarsmarknaden.

– Thermopylaes programvara och domänexpertis stärker vår förmåga att leverera den visuella positioneringsintelligens som krävs för att möjliggöra autonoma uppkopplade ekosystem, säger Hexagons vd och koncernchef Ola Rollén, enligt ett pressmeddelande.

Thermopylae har utvecklat avancerade visualiseringslösningar för att stödja taktisk kartläggning i realtid för kritiska försvarsoperationer.

Dess försvars- och intelligenslösningar, utvecklade på Googles teknologi, är inriktade på att lösa utmaningarna i arbetet med kritiska problemställningar vid skyddad eller sekretessbelagd verksamhet inom offentlig sektor.

– Förvärvet kommer att vidga 5D-upplevelsen i våra produkter Hexagon Smart M.App- och Luciad, vilka båda möjliggör smarta digitala verkligheter med 3D-, 4D- (integration av sensordata i realtid) och 5D- (dynamisk analys) funktioner. Förvärvet ger inte bara oss möjligheten att expandera Thermopylaes teknologi internationellt utan ger också Hexagon distributionskanalen för att påskynda införandet av våra 5D-visualiseringsfunktioner hos amerikanska myndigheter, säger Ola Rollén.

Dessutom är portföljen användbar för en rad branscher inom den privata sektorn så som fastighet-, finans-, försäkrings-, detaljhandels- och mediabranschen – med såväl nystartade företag till Fortune-50 bolag som kunder.

Thermopylae har huvudkontor i Arlington, Virginia, USA, och kommer ingå i divisionen Geospatial. Försäljningen under 2017 uppgick till 20 miljoner dollar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094