23948sdkhjf

Legotillverkaren Rotage köps upp

Det är den stora koncernen Weland i Smålandsstenar som köper Rotage.

I transaktionen ingår även dotterbolaget Plåtmodul i Mjölby.

– Vi tror mycket på de här företagen. Det är två fina företag som har stora likheter med vår befintliga verksamhet, säger Björn Henriksson, vice vd på Weland, till Metal Supply.

Rotage bas är Kvänum som är en tätort i Vara kommun i Västra Götalands län. Orten är belägen på Varaslätten.

Företaget är ihop med sitt dotterbolag Plåtmodul i Mjölby en legotillverkare med anor ända tillbaka till 1970-talet. Deras maskinparker klarar av tillverkning av såväl detaljer som komplexa komponenter.

Båda företagen tillhandahåller laserskärning, stansning, bockning, svetsning och montering. De är även verksamma inom ytbehandling.

– Rotage och Plåtmodul kommer att behålla sina varumärken och ha kvar sina egna företagsledningar. De kommer att fortsätta att verka som separata enheter, säger Björn Henriksson.

Weland-koncernen är en familjeägd koncern med koncentration på Sverige men även med etablering i Danmark, Finland och Norge.

Läs också: De tog hem nya mäss-prisen

Alla företag som ingår i koncernen producerar och säljer svensktillverkade produkter. Det handlar om gallerdurksprodukter, trappor och räcken, entresol och gångbryggor och plåtbearbetning med mera.

Den familjeägda Welandkoncernen består av totalt ett 30-tal tillverkande företag.

Företaget grundades 1947 av Weland Andersson och sönerna Gösta och Sven-Åke Welandson. Då tillverkades det i huvudsak vingmuttrar. Sedan starten har de genomgått en kraftig expansion.

Läs också: Visa vägen-vinnare prisades i Jönköping

Totalt är de nu cirka 900 medarbetare inom koncernen varav cirka 250 på huvudkontoret.

Advokatfirman Morris Law har företrätt IMM Holding vid dess försäljning av Rotage till Weland.

– Morris är en trygg samarbetspartner. De har effektivt guidat oss genom alla knepiga frågor, varit lösningsorienterade och skapat ett fint förhandlingsklimat. Vi är väldigt nöjda med den rådgivning vi har fått, säger Mathias Larsson, vd och tidigare delägare i Rotage, enligt ett pressmeddelande.

– Vi blev uppvaktade via en mäklare. Det finns ingen uttalad strategi för oss att förvärva. Men när den här chansen dök upp så tog vi tillfället i akt, säger Björn Henriksson till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11