23948sdkhjf

SSAB:s dotterbolag Ruukki köper majoritet i finska Piristeel

SSAB:s dotterbolag Ruukki Construction har kommit överens om att förvärva majoriteten (67 procent) i finska Piristeel.

Piristeels omsättning under förra året uppgick till cirka 200 miljoner kronor, varav merparten i Finland.

Piristeel är en stor finsk tillverkare av taksäkerhetsprodukter och takavvattningssystem.

– Vi strävar efter att bygga lönsam tillväxt inom takprodukter. Förvärvet av Piristeel kompletterar vårt produktutbud inom taksäkerhet och takavvattningssystem. Vi kan erbjuda våra kunder mer konkurrenskraftiga helhetslösningar, särskilt i Finland men även på våra övriga huvudmarknader, säger Sami Eronen, vd för Ruukki Construction, enligt ett pressmeddelande.

– Ruukki Constructions internationella sälj- och servicenätverk gör det möjligt att växa Piristeels verksamhet. Piristeel är ett välskött bolag vars verksamhet passar väl in i vår strategi, säger Sami Eronen.

Förvärvet stödjer Ruukki Constructions tillväxtstrategi för takprodukter och förbättrar samtidigt SSAB:s position på den nordiska hemmamarknaden. Transaktionen väntas slutföras under första kvartalet i år.

Piristeel har cirka 70 medarbetare vid tre produktionsanläggningar i Kauhava och Lapua. Under 2019 planerar företaget att koncentrera produktionen till en produktionsanläggning i Kauhava.

Förutom takprodukter är Ruukki Constructions övriga affärsområden Building Components med fokus på produkter till vägg- och takkonstruktioner, och Building Systems, som fokuserar på projekt inom stom- vägg- och takkonstruktioner.

Ruukki Constructions totala försäljning år 2018 uppgick till cirka 6,1 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093