23948sdkhjf

Nya order till småländskt maskinföretag

Hallströms i Nälden, Swegon i Tomelilla, Ceka Metall i Kungsängen och Lecor stålteknik i Kungälven investerar nya maskiner.
Investeringsviljan hos företagen i metall och verkstadsbranschen har gett Din Maskin flera stora maskinorder.

Ny lasermaskin och kantpress
Hallströms AB är ett snart 100 årigt familjeföretag (grundat 1914) med inriktning på tillverkning av kanalsystem för komfort och industriventilation.

Företaget har nyligen investerat i en Prima Power - PLATINO 1530 laserskärmaskin utrustad med 2kW fiberlaserkälla, samt en Safan E-Brake 100 - 3100 servoelektrisk kantpress.

Nils-Åke Hallström, ägare i tredje generationen och VD på företaget berättar:

"När vi gör investeringar tittar vi alltid på den senaste tekniken för just den maskinen. Vi vill känna att vi tar ett rejält kliv i utvecklingen av produktionen. Driftskostnad och underhållskostnad är också parametrar som väger tungt när vi investerar. Vad beträffar den servoelektriska kantpressen, E-Brake, så tilltalades vi av tekniken samt att den är både tyst och energisnål. Laserskärmaskinen, Prima PLATINO, är även den utrustad med senaste tekniken och har en låg driftskostnad."

Ergonomisk kantpress
Även Swegon som verkar inom må bra-branschen har beställt en 35 tons 1,25 meters kantpress i Ergo-utförande.

-- Vi tittade även på ett annat fabrikat, men bestämde oss ganska snabbt för att det var en Safan kantpress vi ville ha, berättar han. Eftersom vi har köpt ett antal maskiner tidigare av Din Maskin och är mycket nöjda med vårt samarbete så var valet inte så svårt, berättar Mikael Lindskog, produktionsteknisk chef på Swegon

Han fortsätter:” Vi tilltalades även av flexibiliteten för operatören som kan välja om han vill sitta eller stå och jobba samt att maskinen även har avlastningshyllor.”

Stansmaskin till Kungsängen
Ceka Metall var i behov av en ny stansmaskin och hade redan ett tag sneglar på en maskin från Finn – Power.

- Vi upplever dem som mycket konkurrenskraftiga i jämförelse med andra märken i branschen. Ett tillfälle dök upp och vi valde att investera i en servoelektrisk, miljövänlig och tyst Finn-Power E6 . Även avgradningsmaskinen från Fladder har vi funderat på ett tag och kommit fram till att den har ett unikt koncept säger Mats Ingverud, en av tre delägare i företaget.

Lecor investerar stort
Lecor Stålteknik AB i Kungälv investerar nu i en Safan gradsax M-Shear 3,1 meter för klippkapacitet på 16 mm.

- Vi investerar i en stor kombinerad cnc-linje för stålbyggnation och leverantör av den är ett företag i Holland. Vi frågade dem vilken leverantör av manuell gradsax de kunde rekommendera som komplement till anläggningen och de föreslog Safan. Vi kontaktade Din Maskin och Gert Olofsson som presenterade en lämplig maskin för oss och på den vägen är det, berättar Tennce Carlsson, VD på Lecor Stålteknik.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095