23948sdkhjf

Mitsubishi förbättrar svarvning av sintrade legeringar och gjutjärn

Mitsubishi Materials förstahandsval för högeffektiv svarvning av sintrade legeringar och gjutjärn är den nya sorten MB4120.

Den är framtagen för att komplettera befintliga MB4020 och MB730-serien. Men med de senaste framstegen inom mikroteknologi för CBN-substrat för att kunna nå de prestanda som kunderna efterfrågar.

MB4120 är det optimala CBN-valet vid kontinuerligt ingrepp och intermittent bearbetning av fordonskomponenter. Detaljer som ventil- och oljepumpskomponenter som består av sinterlegeringar kan effektivt bearbetas med den nya sorten.

Prestandaoptimeringen möjliggjordes av ett nyutvecklat bindemedel och en ny sintringsprocess. Dessa två innovationer främjar en effektiv och stark bindning av de fina CBN-partiklarna som används i MB4120.

De CBN-korn som används i tillverkningsprocessen ger extra seghet till skäreggen och ger en stabil prestanda även vid intermittent bearbetning. Dessutom stärker den optimerade sintringsprocessen sammanfogningen mellan CBN-kornen som resulterar i ett högre motstånd mot både urflisning och slitage.

Vid kraftigt intermittent plansvarvning av en höghållfast sintrad legering så fördubblas verktygslivslängden tack vare motståndskraften mot sprickbildning i den nya CBN-sorten. En särskild fördel med den höga andelen CBN-innehåll i jämförelse med konventionella produkter är den högre kemiska stabiliteten som reducerar löseggsbildning på skäreggen

Det här innebär en fördel vad gäller hög repeterbarhet av de bearbetade komponenternas dimensioner och säkerställer att ytfinishen består under en längre period.

Ett brett urval av eggprepareringar finns tillgängliga för ett brett spektrum av applikationer. SF-eggen är förstahandsvalet på grund av sin skarpa egg som minskar skärkrafterna och ger färre grader.

Det finns fyra andra olika typer av eggprepareringar, SE har en rundad egg, medan FS, GS och TS har en avfasad skäregg, med progressivt starkare geometri.

MB4120-serien finns i både negativa och positiva skär i ISO-geometrier som kombinerar kostnadseffektivitet och flexibilitet tack vare skär med många effektiva eggar och finns i ett brett spektrum av olika storlekar och hörnradier.

MB4120 säljs av industrileverantören Colly Verkstadsteknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14