23948sdkhjf

Axelent Engineering förvärvar företag

Axelent Engineering har per den 1 januari förvärvat Semcons verksamhet A2 Zound By Semcon.

"A2 Zound" är ett bolag verksamt inom försäljning av tjänster och produkter av PLM-lösningar. Det sker med plattformen 3D-Experience och CATIA /DELMIA från Dassault som gemensam nämnare.

Bolaget kommer att byta namn till Axelent Software Solutions.

– Förvärvet möjliggör en större palett av varor, tjänster och resurser rörande PLM-lösningar. Axelent Engineering blir genom sammanslagningen ett av Sveriges mest tongivande företag gällande Dassaults 3D-Experience plattform. Organisationen är i dagsläget etablerad på fyra orter: Göteborg, Jönköping, Gislaved och Hillerstorp, säger Axelent Engineerings vd Richard Skogward, enligt ett pressmeddelande.

Axelent Engineering är ett kunskapsföretag beläget på tre småländska orter, Hillerstorp, Gislaved och Huskvarna.

Dessa orter genomsyras av industriella traditioner och entreprenörsanda. Med mer än 40 års erfarenhet fokuserar medarbetarna i Gislaved och Hillerstorp på maskin och automation medan man på Huskvarnakontoret erbjuder renodlade konsulttjänster.

Axelent Engineering erbjuder spetskompetens inom processautomation, PLM, industridesign och formbestämning. Tanken är att skapa ökad effektivitet och lönsamhet under lösningarnas hela livscykel.

– Vi samarbetar med flera av Sveriges ledande industriföretag och har väl etablerade partnerskap med stora robot- och systemleverantörer. Med hjälp av de modernaste verktygen och digitala samarbetsplattformar utvecklas nya metoder och arbetssätt för framtiden. Eller som vi brukar säga; vi skapar framtiden innan den inträffar, säger Richard Skogward.

– Förutom PLM-lösningar fokuserar Axelent Engineering också på produktion och produktionsutveckling. Kombinationen gör det möjligt för oss att nå visionerna inom Industri 4.0. Kort sagt att injicera Industri 4.0 med PLM (Product Lifecycle Manage-ment), säger Richard Skogward.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078