23948sdkhjf

Från rykten om avgång till prisad av kungen

För någon vecka sedan rapporterade flera medier att det fanns uppgifter om att Johan Söderström skulle tvingas sluta som vd för ABB Sverige, men ryktena dementerades av ABB.

Nu har han istället fått motta H.M. Konungens medalj, 12:e storleken i Serafimerordens band, för betydande insatser inom svenskt näringsliv. Detta skedde under en ceremoni på Stockholms slott.

H.M. Konungens medalj, tidigare kallad Hovmedaljen, från 1800-talets förra hälft förlänas för särskilda förtjänster, samt för förtjänstfullt arbete inom Kungl. Hovstaterna.

– Jag är mycket hedrad och glad över att förlänas med medalj och utmärkelse. Det här är en laginsats där vi tillsammans med kollegor i ABB Sverige och globalt samverkar med andra för att lyfta utvecklingen framåt för landet. I Sverige har vi ett unikt samarbete mellan små och stora företag, akademin, forskningsinstitut, myndigheter, städer och politiker. Det bidrar starkt till det svenska näringslivets konkurrenskraft, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

Johan Söderström har arbetat på ABB i mer än 30 år i ledande befattningar på olika nivåer och sedan 2011 är han vd för ABB Sverige. Han har även varit ordförande i Teknikföretagen samt är styrelseledamot i Svenskt Näringsliv och ledamot av IVA.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112