23948sdkhjf

Östrand & Hansen tar en affär i mångmiljonklassen

Det Bankerydsbaserade verktygsföretaget Östrand & Hansen har fått en order på att konstruera och tillverka en automatisk monteringsmaskin för bromssensorer.

Kunden är CJ Automotive i Dalstorp. De är en globalt ledande systemleverantör av pedalsystem till ett stort antal fordonstillverkare.

– Det är alltid trevligt att få förnyat förtroende från kunder som vi levererat utrustning till tidigare. Framförallt när det gäller så här pass tekniskt avancerad utrustning. Det bekräftar att kunden har ett förtroende för oss och är nöjda med vad vi presterat tidigare. Det här är en order i mångmiljonklassen som är betydande för oss, säger Östrand & Hansens vd Mikael Ronder, enligt ett pressmeddelande.

Sensorerna som ska tillverkas i utrustningen består av ett antal olika komponenter som ska sammanfogas till en färdig enhet.

Lösningen kommer att bli tekniskt avancerad och innehålla allt från olika matarlösningar för enskilda komponenter till visionkameror, lasersvetsning, lasermärkning, magnetisering, servodrift, robothantering, överföring av mjukvara till kretskort samt test och verifiering.

Allting ska ske med hög takt i ett antal olika stationer och helt automatiskt.

Östrand & Hansen erbjuder smarta funktionella totallösningar inom området industriell automation och verktyg. Företaget har över 40 års erfarenhet av att skapa lösningar från idé till färdig funktion.

Till sin hjälp har de moderna maskiner och CAD/CAM-system. Företaget som är beläget i Bankeryd utanför Jönköping omsätter cirka 29 miljoner kronor och har 20 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078