23948sdkhjf

Elektroautomatik samarbetar med Chalmers

Under hela läsåret 2018/2019 samarbetar Elektroautomatik med Chalmers School of Entrepreneurship i ett innovationsprojekt.

Nyckelpersonerna i projektet är studenterna Niklas Malmén och Nick Antti.

– Innovationshöjden av det vi kommer fram till ska vara märkbar och målsättningen är att det ska implementeras inom vårt år hos Elektroautomatik, säger Niklas och Nick, enligt ett pressmeddelande.

Syftet med projektet är att med ett innovativt fokus se över köp- och säljprocesserna.

– Projektet är en del av vår digitala utvecklingsstrategi och tanken är att det här ska hjälpa oss att tänja på våra gränser. Under tiden som Niklas och Nick har varit hos oss har de kommit fram till flera bra idéer och det ska bli spännande att se dessa omsättas till verklighet, säger Elektroautomatiks vd Jonas Kjellberg.

Utbildningen är ett två-årigt masterprogram i Entrepreneurship and Business Design.

Pedagogiken bygger på ett så kallat action-baserat lärande vilket betyder att studenterna jobbar både med simulerade affärsscenarion och i utvecklingen av verkliga innovationsprojekt.

Elektroautomatik grundades 1965 och var från början konsulter inom el- och styrteknik. Idag är de en helhetsleverantör inom automation med kompetens inom samtliga områden. Det gäller alltifrån första idén via design, montage och installation till det att anläggningen är driftsatt. Företaget tar även hand om servicen.

De har kontor i Göteborg och Skövde och har cirka 120 medarbetare och redovisade under det senaste räkenskapsåret en omsättning om cirka 260 miljoner kronor och ett ebitda-resultat om 25 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.251