23948sdkhjf

SKF gör sin största investering hittills i Hofors

SKF investerar och uppgraderar maskinparken vid anläggningen i Hofors. Det sker för att stärka verksamheten för framtiden.

Hofors är en tätort i Gästrikland.

Investeringen omfattar hela 28 miljoner kronor och är den enskilt största investeringen vid fabriken i Hofors.

– Vi ökar graden av digitalisering i vår maskinpark och ökar därmed vår kapacitet och konkurrenskraft som global leverantör av industrikopplingar, säger Tommy Karlsson chef för SKF i Hofors, enligt ett pressmeddelande.

Investeringen avser främst två fleroperationsmaskiner som ersätter tidigare fyra bearbetningsmaskiner som används i tillverkningen av det största kopplingssortimentet.

Det här innebär en möjlighet att ta in jobb som tidigare varit utlagd på externa underleverantörer.

– Investeringen kommer inte påverka personalläget utan vi ökar kapaciteten och våra möjligheter att behålla tillverkningen själva, säger Tommy Karlsson.

SKF i Hofors har både produktutveckling och produktion av kopplingar som går till främst marin industri. Leveranser sker också till kraft- och vindindustrin samt även annan tung industri.

Kopplingen sammanfogar två axlar och överför kraft till nästa axel i ett framdrivningssystem.

Det råder idag en hög efterfrågan på större kopplingar till marin industri. Dessa produkter återfinns i propelleraxlar och i framdrivningssystemet av större fartyg.

Största delen av produktionen går på export till kunder i Europa, USA, Kina, Korea och Japan men även till kunder i Sverige.

SKF har haft tillverkning i Hofors ända sedan 1940. Enheten omfattar idag 60 medarbetare och ingår i SKF Power Transmission.
Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094