23948sdkhjf

Stark efterfrågan för maskinföretaget

Bromi Gruppen har sin hemvist i Lomma och Värnamo.

Företaget med cirka 15 medarbetare är i en expansiv fas då de under en längre tid har sett ett klart ökat intresse för sina produkter och tjänster ute på marknaden.

– Här är full fart. Vi har haft en bra efterfrågan i flera år nu och den konjunkturen verkar hålla i sig, säger Anders Lindau, chef för Bromis tekniska center i Värnamo, till Metal Supply.

De har bland annat en kraftigt ökad orderingång inom Citizen längdsvarvar.

Inom längdsvarvning är det bland annat världspatentet LFV (Low Frequency Vibration), som finns i deras Citizen-maskiner, som lockar kunder till köp.

– Det är oerhört viktigt med obemannad körning. Det sparar tid och pengar för en verkstad, säger Anders Lindau.

Med hjälp av LFV-teknologin förbättras spånavgången vilket innebär att det går att förhindra oplanerade maskinstopp och därmed öka sin lönsamhet i produktionen. Livslängden på skärverktygen har också markant kunnat ökas i flera fall.

– Det här är otroligt viktigt då trenden går mot mer obemannad körning och ökad automation inom tillverkningsindustrin, säger Anders Lindau till Metal Supply.

LFV-bearbetningen aktiveras via en så kallad G-kod i CNC-programmet och kan aktiveras var som helst i programmet. Maskinens servodrivna axlar ”vibrerar” i matningens riktning och är synkroniserade med spindels rotation.

– Det är viktigt med god spånavgång för att undvika spåntrassel. Det minskar antalet oplanerade driftstopp och ger en bättre detaljkvalitet, säger Anders Lindau.

Resultatet blir små dynamiska rörelser som bryter spånorna i små bitar, minskar värmen och förhindrar spånnystan att bildas. Vill man inte använda sig av denna bearbetningsmetod går det att använda maskinen precis som vanligt.

– Det här är något som marknaden tar till sig alltmer, säger Anders Lindau.

LFV-processen är fullt programmerbar. Denna teknologi tillsammans med några större projekt gör att de nu söker efter en ny applikationstekniker som kan arbeta med support åt företagets kunder till 100 procent.

Bromi har under hela sin historia sålt verktygsmaskiner till den mest avancerade delen av verkstadsindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078