23948sdkhjf

Troax har tagit hem flera viktiga order

Verkstadsföretaget Troax, med bas i Hillerstorp i Gnosjö kommun, ökade rörelseresultatet till 10,1 miljoner euro (8,3) i det fjärde kvartalet.

– Vi har återigen erhållit flera viktiga order från kunder inom automation, lager och bygg men har även under detta kvartal, i likhet med de föregående, noterat en lägre aktivitet hos kunder inom bilindustrin. Orderingångsmässigt syns detta mest i den nordamerikanska verksamheten, som under fjärde kvartalet hade väsentligt lägre order från bilindustrin, säger företagets vd och koncernchef Thomas Widstrand, enligt bokslutsrapporten.

Rörelsemarginalen steg till 23,2 (20,2) procent.

Nettoomsättningen ökade med sex procent till 43,5 miljoner euro (41,0). Justerat för valuta samt för justering enligt IFRS 15 var ökningen åtta procent.

Orderingången steg med nio procent till 41,7 miljoner euro (38,4). Justerat för valuta var ökningen nio procent.

– Indikationen är fortfarande att de flesta kunder har välfyllda orderböcker och aktivitetsnivån har varit hög, men att marknadstillväxten planat ut på en fortsatt hög nivå. Utvecklingen för koncernen har varit positiv på de flesta marknader och vår bedömning är att vi fortsätter ta marknadsandelar i många regioner, säger Thomas Widstrand.

Styrelsen föreslår en utdelning om 5,00 kronor per aktie för helåret (4,25).

Troax är en stor global leverantör av områdesskydd för inomhusanvändning (”metallbaserade nätpanelslösningar”) inom marknadsområdena; maskinskydd, lager- och industriväggar samt förrådslösningar.

Företaget utvecklar säkerhetslösningar för att skydda människor, egendom och processer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.086