23948sdkhjf

Stålföretaget Ovako vill ge besökaren något extra

Nyligen invigdes ett helt nytt besökscentrum.

Metal Supplys syskonsida Process Nordic fick en förhandsvisning.

En rundtur i Ovakos stålverk på ett par minuter genom VR-glasögon, en översikt av alla typer av produkter där Ovakos stål är en viktig komponent eller varför inte en film som visar vad som händer inne i stålet vid värmebehandling. Allt detta möter besökaren som kommer till Ovakos besökscentrum som nyligen invigdes i Hofors. Process Nordic fick en förhandsvisning.

Platschef Carl-Michael Raihle är mycket nöjd när han visar runt i lokalerna som är långt ifrån gamla tiders glasmontrar med några av företagets produkter.

– Vi vill att det här ska bli en mötesplats för framtidens lösningar. Viktigaste besökarna är våra kunder, men även yngre för att locka ingenjörer och operatörer till ett spännande framtida arbete.

Han nämner även den egna personalen och ortens befolkning som kan få en bättre bild av vad företaget tillverkar och därmed få en stolthet.

Inom kort kommer företagets forskningsavdelning att flytta in i en byggnad intill. Då kan besökare få en bild över bolagets forskning, till exempel kan en person som passerar svepelektronmikroskopet se hur personalen arbetar och på en tv-skärm följa vad som syns i mikroskopet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11