23948sdkhjf

Gnosjö Laserstans går över en kvarts miljard i omsättning

Nu avslöjar företaget sitt senaste förvärv.
Det är företaget Henjo Plåtteknik som i dagarna har blivit en del av Gnosjö Laserstans företagsgrupp.

Förvärvet innebär ytterligare förstärkning inom helhetslösningar för avancerad plåtbearbetning. Tillsammans gör de företagsgruppen till en av Sveriges största och kanske mest kompletta leverantör av plåtbearbetning.

Under de senaste åren har Gnosjö Laserstans gjort stora satsningar för en ökad tillväxt. Det har skett både genom företagsförvärv samt expansion med uppdaterad maskinpark och personalökning.

Sammanslagningen med Henjo innebär även att de båda får en mer balanserad produktion vilket skapar en ännu bättre leveranskapacitet.

Tillsammans kommer de även kunna bredda sitt erbjudande. Henjos erfarenhet av att leverera större och kraftigare detaljer till tyngre industri, blir ett värdefullt komplement till Gnosjö Laserstans expertis inom tunna plåtdetaljer.

Utöver att Henjo dessutom bidrar med större kapacitet inom manuell och robotsvetsning har de även en egen pulverlackering.

Förvärvet av Henjo gör att företagsgruppen nu får en omsättning på cirka 280 miljoner kronor och 140 medarbetare.

"Vi är en ’perfect match’. Två företag som kompletterar varandra riktigt bra, vilket ger synergier och öppnar upp för stora möjligheter inför framtiden. Tillsammans kan vi i princip göra allt som går att göra med en plåtbit!", heter det från de båda företagens sida.

Henjo Plåtteknik levererar helhetslösningar inom avancerad plåtbearbetning, från CAD till robotbearbetning, målning och montering.

Henjo har liksom Gnosjö Laserstans lagt mycket fokus på att möta sina kunders krav på en effektiv process genom automatisering och robotisering.

Deras långsiktiga mål har varit att växa in i ett större sammanhang. Att bli en del av Gnosjö Laserstans är därmed helt i linje med företagets vision.

Henjo ligger i Ljungby och kommer att behålla sin befintliga inriktning och sitt företagsnamn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094