23948sdkhjf

SSAB utökar sitt sortiment av premiumstål

För att möta en global efterfrågan på hållbara byggnadsmaterial som också innebär förbättrad prestanda har SSAB introducerat GreenCoat Crown BT med hög slitstyrka och kulörbeständighet för tak- och väggbeklädnader.

Det handlar om en ny produkt som ingår i premiumstålsortimentet GreenCoat. Den är belagd med hållbar svensk rapsolja och är för närvarande den grönaste färgbelagda stålprodukten i byggbranschen, enligt företaget.

– Hållbarhet har blivit en självklarhet för arkitekter och byggmästare. Med våra färgbelagda premiumstål i GreenCoat-sortimentet, tillhandahåller vi de mest hållbara produkterna med överlägsna tekniska egenskaper för byggnadsbranschen, säger Olavi Huhtala, divisionschef för SSAB Europe, enligt ett pressmeddelande.

Produkten har genomgått rigorös testning och utvecklats för att klara av strängaste klimat och säkerställer hög kulörstabilitet för pannprofiler, modulära- och falsade tak liksom för sandwichpaneler och väggbeklädnader.

Den kombinerar tekniska egenskaper som UV-resistens (Ruv3) och korrosionsbeständighet (RC4) med en hållbar biobaserad teknik (BT), där en avsevärd mängd fossila lösningsmedel har ersatts med svensk rapsolja.

Resultatet är en lättunderhållen byggprodukt i matt utförande som med hög prestanda och god formbarhet och mycket bra kulörstabilitet mellan leveranser är lämplig för modulära takpannor.

Produkten är helt fri från kromater. Dessutom är stålet till 100 procent återvinningsbart.

Aktuell byggstatistik visar att efterfrågan på hållbara byggnadsmaterial ökar, enligt SSAB.

GreenCoat Crown BT är resultatet av ett omfattande produktutvecklingssamarbete med kundåterkoppling, granskning av testresultat och expertkunskaper från SSAB:s partners.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095