23948sdkhjf

Stål- och metallgrossisten investerar

Tibnor förser nordisk och baltisk industri med stål, metaller och bearbetningstjänster.

Företaget har 1 100 medarbetare i sju länder.

Nu fortsätter de att investera i maskinparken. Den här gången gäller det deras bearbetningsenhet Sjötullen som ligger i Köping.

Köping är en tätort i Västmanland. Orten är belägen vid västra Mälaren.

Med hjälp av maskininvesteringen förbättrar de säkerheten för sina operatörer samtidigt som produkterna får en jämnare kvalitet.

Företaget förbättrar flödet i efterbearbetningen med en ny maskin för slip- och kantrundning av plåtdetaljer.

– Det här sker först och främst som en investering i säkerhet och arbetsmiljö. Maskinen innebär ett minskat behov av att slipa och kantrunda detaljer manuellt med slipmaskin, säger Susanna Stargård, produktionstekniker vid Tibnors bearbetningsenhet i Sjötullen, till Metal Supply.

Det handlar om utrustning från tyska Arku som de köper in.

Sjötullen har ett 70-tal medarbetare. Dessa är både kollektivanställda och tjänstemän.

Tibnor har två anläggningar i Köping och sysselsätter totalt 250 personer där. Faktum är att den andra anläggningen i Köping är Tibnors största i hela Sverige.

Maskinen bearbetar skurna detaljer i två steg. Först passerar detaljerna ett slipband som tar bort ojämnheter på ovansidan som slagg och glödskal. Därefter gör slipblock att detaljerna kantrundas på både över- och undersida.

– Maskinen är utrustad med en rullbana som har en 180 graders böj, vilket innebär att detaljerna kommer ut på samma sida om maskinen som de går in på. Det här sparar tid och förbättrar flödet vid efterbearbetningen, säger Susanna Stargård.

Tibnor omsatte 7,8 miljarder kronor 2017 och är ett dotterbolag till SSAB. Tibnors huvudkontor ligger i Solna utanför Stockholm.

Andelen av SSAB-koncernens totala nettoomsättning är tolv procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.789