23948sdkhjf

De gjorde en maskinflytt av en hel produktion

Elektroautomatik hjälpte Sansera i Trollhättan.
Elektroautomatik hjälpte Sansera att flytta hela sin produktion till nya lokaler.

Den inkluderade 25 maskingrupper bestående av NC-maskiner, robotbetjäning och övrig produktionsutrustning.

Totalt genomfördes flytten på åtta veckor i olika sekvenser. För att få kortaste möjliga produktionsstopp planerades den in i olika etapper.

– Genom att flytta i olika steg kunde delar av produktionen fortlöpa under pågående flytt, säger Urban Gustavsson, med titeln Service Unit Manager på Elektroautomatik, enligt ett pressmeddelande.

Det här innebär ofta ett stort värde för kunderna och Elektroautomatik jobbar alltid efter att få ett så kort produktionsstopp som möjligt.

I det här fallet gick det fortare än planerat och produktionen kunde starta upp före tidsplanen.

Sansera kände till Elektroautomatik sedan innan och de hade även fått goda rekommendationer.

– Eftersom flytten innehöll komplex automationsutrustning var det viktigt att hitta en leverantör som även hade goda kunskaper inom robot- och maskinidrifttagning, säger Jimmie Cato, vd på Sansera.

Att Elektroautomatik är en helhetsleverantör var ett stort plus.

Tidsplanen för flytten var tight. Eftersom de nya lokalerna samtidigt byggdes under flyttens planeringsfas var det många aktörer inblandade.

Sansera har sin svenska bas i Trollhättan och tillverkar vevstakar åt fordonsindustrin. Företaget hette tidigare Mape men blev under våren 2017 uppköpta av det indiska företaget Sansera.

Tillsammans med ägarna har Sansera som mål att bli ett av Trollhättans fem största företag före år 2025 med en omsättning på en halv miljard.

Elektroautomatik grundades i Skövde 1965. Tanken är att genom automation skapa konkurrensfördelar för kunderna. Avsikten är att lösa produktionstekniska problem.

Företaget startade Göteborgsverksamheten 1979. Det kontoret blev också snabbt deras huvudkontor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079