23948sdkhjf

Scania skriver miljardavtal i Irak

Scania har ingått ett samarbetsavtal med det irakiska industriministeriet om att tillsammans med sin Irakiska partner Qanadeel al Rafidain leverera 4 000 fordon.
Fordonen levereras under en femårsperiod och avtalet är värt 3 miljarder SEK.

Fordonen kommer att monteras vid det statliga industrikomplexet Iskandariyah söder om Bagdad.

Industriellt kunnande
Utöver fordonen kommer Scania att leverera industriellt kunnande, verktyg och utbildning under avtalstiden.

Avtalet kommer att skapa arbetstillfällen inom landets industri, vilket är viktigt.

Samarbetet med den svenska representationen i Irak har varit mycket viktig för skapandet av avtalet, som skrevs under på Industriministeriet i Bagdad i närvaro av svenska ambassadören Carl Magnus Nesser och Exportrådets chef i Irak Roland Sossi.

Viktigt avtal
Det är också viktigt för Scanias långsiktiga satsning på den irakiska marknaden, tillsammans med den lokala partner Qanadeel.

– Avtalet innebär att Qanadeel kan intensifiera utbyggnaden av sitt servicenätverk och fortsätta satsningen på utbildning av den egna personalen, säger Scanias marknadsansvarige för Irak, Gustaf Sundell.

State Company of Automotive Industry (S.C.A.I.) som är en del av Industriministeriet är en av Scanias historiskt viktigaste kunder. Nyligen har de sista fordonen i ett tidigare avtal om 500 lastbilar levererats.

Det nu tecknade samarbetsavtalet är en utveckling och intensifiering av detta samarbete, som inleddes mellan Scania och det irakiska industri- och energidepartementet 2009.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093