23948sdkhjf

Plåtbearbetaren växer kraftigt

Plåtpressning är sedan många år specialiserade på plåtbearbetning.

De utför stansning, bockning och svetsning av plåtdetaljer samt profiler och har en omfattande materialkunskap.

Företagets bas är på Kryptongatan i Mölndal som ligger strax utanför Göteborg.

Nu är de tillbaka i full produktion med nya krafter efter jul- och nyårsuppehåll. I samband med det har företaget byggt om och effektiviserat för att ta sig an nya utmaningar 2019.

– Vi har ökat lokalytan med en tredjedel, säger vd Danny Gilmartin till Metal Supply.

De kan leverera allt från enstaka detaljer till längre serier. Plåtpressning arbetar även med prototypframtagning och konstruktion av plåtdetaljer.

Företaget maskininvesterar också tungt i verksamheten.

– Vi har köpt in en ny stansmaskin med laddare från Amada och även en begagnad gradsax på fyra meter från samma tillverkare. Det som nu finns i planen är att komplettera med en ny tre meters kantpress med automatiskt verktygsbyte och robot-cell från Amada, säger Danny Gilmartin.

Plåtpressning grundades 1969 och har sedan dess varit en leverantör till branscher som bygg, energisektorn, medicinteknik samt fläkt och värmepumpar.

De förfogar över en modern maskinpark.

Ända sedan 2010 har de befunnit sig i en expansiv fas och ökat både utbud och omsättning kraftigt.

Målsättningen är att bli den ledande leverantören av plåtprodukter i regionen.

På två-tre år har de gått från sju till elva medarbetare. De omsätter omkring 20 miljoner kronor och gör ett resultat före skatt på nästan 3 miljoner kronor.

– Mitsubishi Electric är en stor kund. Vi tillverkar tillbehörsdetaljer till värmepumpar åt dem, säger Danny Gilmartin till Metal Supply.

Trots att företaget finns i Göteborgsregionen jobbar man inte direkt mot fordonsindustrin som ju är en tung bransch där.

– Historiskt sett jobbar de större företagen med längre betalningsvillkor än 30 dagar vilket är ansträngande för ett växande litet företag, och är anledningen att vi har valt bort dessa företag. Men vi gör mycket arbete indirekt till dem, bland annat i form av byggplåt som behövs när till exempel Volvo expanderar sina lokalytor, säger Danny Gilmartin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095