23948sdkhjf

Kuka förbättrar sin mest framgångsrika robotserie

Företaget lanserar den nya generationen av KR Quantec-serien.

Tanken är att skapa fördelar för kunderna i form av kortare leveranstider, maximal flexibilitet och lägre totala ägandekostnader (TCO).

– Vi har uppgraderat KR Quantec-serien på basis av vår breda erfarenhet inom dynamisk automation. Resultatet är en tillförlitlig, mångsidig och effektiv lösning av högsta kvalitet för framtidens produktionslandskap. Genom att välja den nya generationens KR Quantec kan våra kunder redan idag investera i framtidens produktion, säger Wolfgang Bildl, ansvarig produktchef, enligt ett pressmeddelande.

KR Quantec är deras hittills mest sålda produktserie.

Den nya generationen kan beställas från och med januari och de första leveranserna är planerade till april.

Produktserien har bland annat optimerats vad gäller prestanda, kostnadseffektivitet och flexibilitet. Den kommer även i fortsättningen att erbjuda marknadens största urval av bärlaster och räckvidder i det höga bärlastområdet, enligt företaget.

Kukas bästsäljande robot blir därmed ännu bättre. Fler än 100 000 robotar från KR Quantec-serien har levererats sedan lanseringen 2010.

Skälen till framgången är, enligt företaget, allroundrobotens höga driftssäkerhet och stora mångsidighet i jämförelse med konkurrenterna.

Robotarna har en bärlast på 120 till 300 kilo och kan användas inom de flesta marknadssegment. Det handlar om till exempel fordons- och gjuteriindustrin, det medicintekniska området liksom för bearbetnings- och hanteringsuppgifter.

Kuka är ett globalt automationsföretag med cirka 14 200 medarbetare.

De erbjuder allt från komponenter och celler till helt automatiserade system för fordonsindustrin, elektronik, konsumentvaror, metallbearbetning, logistik /e-handel, vård och omsorg samt servicerobotik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093