23948sdkhjf

Toppchefen lämnar Sandvik

Lars Engström, chef för Sandvik Mining and Rock Technology, kommer att lämna företaget under innevarande år efter att en efterträdare har utsetts.

– Jag är mycket tacksam för Lars Engströms bidrag till koncernen. Han har byggt en framgångsrik decentraliserad organisation och väsentligt stärkt resultaten från Sandvik Mining and Rock Technologys divisioner. Nu har vi tillsammans kommit fram till att det är dags för ett nytt ledarskap, säger Sandviks vd och koncernchef Björn Rosengren, enligt ett pressmeddelande.

Engström har sedan 2016 varit medlem i Sandviks koncernledning och ansvarat för affärsområdet Sandvik Mining and Rock Technology.

Han har under perioden förbättrat resultatet i affärsområdet och dess divisioner, poängterar företaget.

Under hans ledning har Sandvik Mining and Rock Technologys intäkter ökat från omkring 30 till 44 miljarder kronor och rörelsemarginalen har förbättrats från tio procent i början av 2016 till 19 procent under fjärde kvartalet förra året.

– Vi har många bra talanger inom Sandvik så jag är övertygad om att vi kommer att ha flera intresserade och motiverade kandidater till jobbet. Samtidigt är jag nöjd med att Lars kommer att stanna kvar för att säkerställa en bra övergång innan han lämnar, säger Björn Rosengren.

Företaget börjar nu rekrytera en ny chef och tillsättningen meddelas så snart processen har slutförts.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.082