23948sdkhjf

Haldex bildar nya företag

Haldex styrelse har föreslagit att divisionen Hydraulic Systems delas ut till aktieägarna så att Haldex två divisioner blir självständiga börsnoterade företag.
Förslaget förutsätter att bolagsstämman godkänner förslaget den 8 juni 2011.

Under fredagens kapitalmarknadsdag presenterar Haldex de nya ledningsgrupperna, strategierna, de finansiella målen, finansiell information i sammandrag och de nya bolagsnamnen för divisionerna Commercial Vehicle Systems (CVS) och Hydraulic Systems.

Två starka företag
- Under de senaste åren har vi fattat ett flertal strategiska beslut för att effektivisera och positionera Haldex-koncernen, och våra divisioner har nu uppnått sådan storlek, mognad och lönsamhet att de kommer att ha bättre förutsättningar för ytterligare tillväxt som självständiga noterade verksamheter, säger Joakim Olsson, VD och koncernchef i Haldex.

Han fortsätter: ”Resultatet är två företag med starka balansräkningar, väl positionerade för framtida lönsam tillväxt och för att skapa långsiktigt aktieägarvärde.”

Nya namn
CVS kommer att fortsätta bedriva sin verksamhet under namnet Haldex AB och Hydraulic Systems Division byter namn till Concentric AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109