23948sdkhjf

KB Components förvärvar och etablerar sig i Nordamerika

KB Components förvärvar PM Plastics i Windsor och etablerar sin första enhet i Kanada/USA.

– Global närvaro är en nödvändighet för många av våra kunder och efter etableringen av KB Components Canada, erbjuder vi lokal produktion i Sverige, Litauen, Slovakien, Kina, Mexiko och Kanada, säger företagets vd Stefan Andersson, enligt ett pressmeddelande.

Företaget har etablerat en ny legal enhet, KB Components Canada, och förvärvat tillgångarna i PM Plastics.

Den nya enheten kommer att omsätta 10 miljoner dollar och ha ett 60-tal medarbetare. Hela verksamheten är kopplad till fordonsindustrin och vissa av kunderna är sedan tidigare kopplade till KB Components anläggningar i Kina och Mexiko.

Genom förvärvet utökar företaget sin kundportfölj och sin globala närvaro.

– För PM Plastics kunder innebär förvärvet tillgång till utökade R&D resurser, utökad tillverkningskapacitet och ökat tekniskt kunnande inom automation och processkontroll, säger Stefan Andersson.

Enheten i Windsor, som är en del av Detroits fordonsindustri, har ett tjugotal formsprutningsmaskiner med låskraft upp till 500 ton.

David Ulrich har utnämnts till ny vd/försäljningsdirektör och Paul Garant har utnämnts till produktionschef.

Genom förvärvet kommer KB Components omsättning att öka till 1,2 miljarder kronor. Det är kopplat till kunder inom lätta fordon, tunga fordon, möbler, belysning, medicin, kromning och övrig industri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063