23948sdkhjf

Legotillverkaren är först i Sverige

Nu har IS Plåt i Vellinge installerat sin dubbelsidiga Costa MB4 slip- och avgradningsmaskin.
Metal Supply rapporterade redan i höstas att IS Plåt satsar i verksamheten. De har 48 medarbetare och är baserade på Almhaga Gård som ligger sydväst om Vellinge i Skåne.

Det är Tebeco som har installerat den första dubbelsidiga Costa MB4 slip/avgradningsmaskinen i Sverige.

Utrustningen är av fabrikatet Costa Levigatricis.

Maskinen är en MB4 med en arbetsbredd på upp till 1 350 mm och har kapacitet att både slipa och avgrada produkter på över och undersidorna samtidigt. Det här innebär stora tidsbesparingar då detaljerna inte behöver vändas och bearbetas på nytt.

Tebeco har arbetat tillsammans med det italienska företaget Costa Levigatrici under ett par år och sålt slip/avgradningsmaskiner till den svenska metallindustrin men detta är alltså den första dubbelsidiga som har installerats.

Återförsäljaren ser ett ökat intresse för Costa Levigatricis maskinprogram som sträcker sig från mindre maskiner passande till de flesta företagen med ett behov av att slipa och/eller avgrada/plana produkter till maskiner som kan integreras i en större produktionskedja.

Tebeco har varit en partner till svensk Industri i femtio år och erbjuder förutom slip/avgradningsmaskiner både maskiner och förbrukningsmaterial till blästring samt förbrukningsmaterial till vattenskärning.

Företaget ingår i Beijer Industri med 50 medarbetare och en omsättning på 260 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.704