23948sdkhjf

Unimer etablerar ett bolag i USA

Satsningen ger även positiva effekter för bolaget i Sverige.

Halmstadsbaserade Unimer har sedan länge levererat plast- och gummiprodukter på den internationella marknaden, inklusive USA. Nu inleder företaget en ny fas och har startat ett dotterbolag i Minneapolis.

En av företagets större kunder, en stor global aktör inom personsäkerhet, köper idag flera sammansatta produkter från Unimers produktionsavdelning i Halmstad. För att förenkla logistiken och säkerställa leveranserna till kunden på den nordamerikanska marknaden har företaget därför valt att etablera produktionen i USA, skriver Unimer i ett pressmeddelande.

– Vi vet att det finns en stor potential att vara nära våra kunder på den amerikanska marknaden och etableringen i USA är ett naturligt steg för oss, säger Carl Magnusson, vd för Unimer.

Att etablera sig i andra länder är dock inget nytt för Unimer. Företaget har ett dotterbolag i Kina sedan tidigare, som främst tillser den kinesiska marknaden med produkter och komponenter inom livsmedel- och medicinteknisk plast och gummi. Där arbetar sju personer idag.

– Vår internationella satsning kommer att öka våra volymer, säger Magnusson. Det betyder att vi även kommer att rekrytera fler medarbetare här i Halmstad, till exempel på monteringsavdelningen och på säljsidan.

När intresset för Unimer ökar i USA ser företaget således även positiva effekter i Halmstad. Fler affärsmöjligheter öppnar sig, inte bara för monteringen utan även för försäljningen av standardsortimentet.

– Det här är bara början, säger Carl Magnusson, som spår en ljus och expansiv tid för företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11