23948sdkhjf

Fiats första bil i Nordamerika

När Chrysler bredda sitt modellprogram och erbjuder en bränslesnål småbil till amerikanska kunder är det med säkerhetsbälten och krockkuddar från Autoliv.
I hård konkurrens har Autoliv Inc (NYSE: ALV och SSE: ALIV), utsetts till leverantör av det passiva säkerhetssystemet till Fiats första bil i Nordamerika, Fiat 500 US.

Bilen tillverkas hos Chrysler i Toluca, Mexico.

- Vi är glada och hedrade över att ha fått förtroendet att vara leverantör till denna högprofilsmodell, säger Autolivs koncernchef Jan Carlson.

Han fortsätter:"Vi är redan en viktig leverantör till både Chrysler och Fiat på andra marknader. Nu har vi fått förtroendet att vara leverantör även till denna viktiga bil för Fiat och Chrysler, deras första gemensamma bil. Jag tror att det är tack vare vår överlägsna globala marknadstäckning och vårt tekniska ledarskap, särskilt inom säkerhetssystem för småbilar. "

Säkerhetsbälten och krockkuddar
Till Fiat 500 US levererar Autoliv alla säkerhetsbälten och krockkuddar (dvs förarkrockkudde, passagerarkrockkudde, knäkrockkudde, sidokrockkuddar och krockkuddegardiner för huvudskydd).

Dessutom levererar Autoliv även ratten till Fiat 500 US.

Autoliv är också leverantör till Europaversionen av Fiat 500, men bara av passagerarkrockkudden och knäkrockkudden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078