23948sdkhjf

Automationsföretaget ökar lokalytan kraftigt

Inlead Automation flyttar till en ny fastighet i Anderstorp från Gislaved.

Företaget expanderar därmed lokalytan från dagens 400 kvadratmeter till 2 000 kvadratmeter. De växer alltså med hela 400 procent.

– Våra nuvarande lokaler har varit för små i minst ett år. Av de nya kommer 1 500 kvadratmeter att vara verkstad och lager medan resterande 500 kvadratmeter är kontor, säger företagets vd och försäljningschef Tommy Strand till Metal Supply.

Kontoren är dock inte klara förrän i april vilket innebär att verksamheten i Gislaved är kvar till dess.

– Vi ser en positiv utveckling med bra orderstock fram till sommaren. Det är inte ofta vi ser längre bort än sex månader då leverans på standardceller ligger på cirka fyra månader säger Tommy Strand.

– Vi har sett att framförallt våra standardlösningar (inLine, inPallet, inFeeder och inVeyor) för maskinbetjäning till cnc-maskiner har ökat rejält. Innan byggde vi en och en på order. Nu blir det mer serieproduktion där några planeras att ställas på lager för snabbare leverans, säger Tommy Strand.

De har bland annat erfarenhet av maskinbetjäning och hantering av skärande bearbetning, gjuteri- och plastmaskiner.

Vad gäller industrirobotar behärskar InLead de stora globala fabrikaten Fanuc, ABB, Kuka och snart Motoman.

– Fanuc är absolut det fabrikat som vi har sålt mest av de senaste åren, säger Tommy Strand till Metal Supply.

Företaget säljer även FRAi:s portallösningar till verkstadsindustrin i Sverige. FRAis portalsystem finns hos ett antal svenska företag.

Sedan hösten 2018 har InLead en återförsäljare av sina standardprodukter i Baltikum (PBS).

Under december gick det att träffa företaget på fyra mässor: MID hos Stenbergs och Edströms, Ravema Expo, Tech-mässan i Riga samt Automation Smålands december-konferens.

– Vi växer i företaget och ökar omsättning och personal med cirka 20 procent per år. Det varierar givetvis något från år till år. Håller orderläget i sig så är planen att ta in ytterligare två medarbetare i år, säger Tommy Strand.

När de är 15 anställda räcker det kanske.

– När vi startade InLead sade vi att 15 personer är vad man klarar utan att anställa tjänstemän som styr varje grupp/avdelning. Det tror vi fortfarande på. Visst finns det fördelar med att vara stora men frågan är om det överväger nackdelarna i vår bransch? Vi ser fördelar vad gäller overheadkostnader, kunna ta snabba beslut samt att vara flexibla. Vi ägare brinner för teknik och personliga relationer till såväl kunder som personal så vi vill inte komma för långt från det, säger Tommy Strand.

De är 13 medarbetare för närvarande. Företaget startades 2013 av Tommy Strand, Ola Carlström, Mikael Hansch och Magnus Engholm vilka alla har lång erfarenhet av automation.

Inlead tillhandahåller även flera olika typer av tjänster.

Det handlar om mekanisk konstruktion, elektrisk konstruktion, programmering av robotsystem (plc, säkerhetsplc, frekvensomformare, linjärstyrningar och visionsystem) samt HMI-konstruktion (operatörsinterface).

De utför också service och underhåll, serviceavtal samt CE och riskanalys.

Företaget hanterar även ombyggnad och anpassning av befintliga automationslösningar och maskiner samt montage och konstruktion av automatisk dörr eller lucka på till exempel CNC maskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125