23948sdkhjf

De tar ännu en affär i Australien

Edeva fortsätter att rulla ut sina aktiva farthinder av typen Actibump.
För ett år sedan installerade Curtin University i Perth, Australien, fyra aktiva farthinder av typen Actibump på sitt campus. De ville sänka antalet fortkörare, speciellt på vardagar under terminerna, då det rör sig många gående och fordon på campus.

– Vi har blivit extremt imponerade av hur effektivt Actibump är på att sänka antalet fortkörare längs den här sträckan där de är installerade. Dessutom har enheterna varit helt underhållsfria och har varit igång kontinuerligt i ett år utan något behov av åtgärder, säger Graham Arndt, med titeln Director of Operations and Maintenance på Curtin University, enligt ett pressmeddelande.

Mot bakgrund av det här rullar de ut fler Actibumpsystem på sitt campus i Perth. Det handlar om två aktiva farthinder till på Townsing Drive.

– Vi förväntade oss samma effekt internationellt som i Sverige men att andelen fortkörare har gått ner från över 70 procent i januari 2018 till under 25 procent i oktober på den allra besvärligaste platsen, det är till och med bättre än vad vi väntade oss, säger Edevas vd David Eskilsson.

Företaget utlovar att de snart kommer att offentliggöra fler exportaffärer.

Tanken med Edevas produkter och tjänster är att hjälpa kunderna att skapa tillgängliga, trygga och säkra trafikmiljöer. De arbetar nationellt och internationellt med kommuner, städer, offentliga myndigheter, universitet, vägtullstationer, logistikcenter, industrier, hamnar och flygplatser.

Edeva grundades år 2009 i Linköping. Det finns i nuläget cirka 50 aktiva Actibump, de flesta i Sverige, bland annat i Linköping, Malmö, Karlstad, Västerås och Uppsala, samt i tullstationen på Øresundsbron och i Trafikverkets vägnät på E65 i Ystad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.061